Mi az a Krav-maga?

Egy eredetileg katonai célokra fejlesztett harci rendszer. A civileknek elsősorban az önvédelmi technikái kerülnek oktatásra. Hatékonysága az egyszerűségében és könnyű elsajátíthatóságában rejlik. Technikái nem igényelnek átlagon felüli ügyességet vagy erőt, olyan megoldásokat biztosít az erőszakos szituációkra, amelyet testsúlytól, életkortól, nemtől függetlenül bárki elsajátíthat.

A Krav-magában oktatott technikai és taktikai megoldások mind arra irányulnak, hogy a lehető leggyorsabban, a sérülések lehetőségének minimalizálásával kerüljünk ki minden szorított helyzetből.

A rendszer napjainkban is folyamatosan fejlődik. Az újabb felmerülő problémák vagy a még egyszerűbb megoldás mind része lehet a rendszer fejlődésének, alakulásának. A kialakulásban és a fejlődésben a legnagyobb szerepet a fentebb említett cél szem előtt tartása, az egyszerűség, a tapasztalat és a tudományos kutatások figyelembevétele játssza.

A könnyű elsajátítás, a lényegre törő – néha játékos – de professzionálisan felépített oktatási rendszeren alapul.A képzés nem csak fizikai, hanem mentális téren is folyik. Az edzésen elsajátítható megoldások választ adnak a különböző körülmények, eszközök és szituációk által diktált körülményekre. (Szűk helyen, esetleg ülve vagy a földön ér a támadás, pusztakézzel, késsel, bottal, esetleg lőfegyverrel, több támadó)

Az edzéseink jó hangulatúak, és a valós fizikális edzés mellett hasznos ismereteket is szerezhetsz. Az edzés struktúrája arra épül, hogy a tudás és a fizikai teljesítőképesség javítása maximalizálódjon, a sérülés lehetősége pedig a nullához konvergáljon.